Kanskikuva

Kanskikuva

tiistai 2. huhtikuuta 2019

Noshin viemää

Päätin parisen vuotta sitten jättää kertakäyttömuodin ostamisen vähemmälle ja alkaa panostaa vaatteisiin, jotka oikeasti kestävät niin aikaa, kuin kulutustakin, eivätkä parin pesukerran jälkeen ole venyneitä, vanuneita, virttyneitä ja nyppyyntyneitä. Hyvin samoihin aikoihin tämän päätöksen kanssa tutustuin kotimaassa suunniteltuun NOSHiin ja sittemmin NOSH-varastoni ovat täydentynyt useammankin kerran. Tämä ei ole yhteystyöpostaus, vaikka NOSHia hehkutankin; olen vain yksinkertaisesti tykästynyt vaatteiden käyttömukavuuteen ja monikäyttöisyyteen. Toimivat niin kotiloissa, kuin toimistollakin, ja löytyypä merkiltä myös juhlaan sopivia vermeitä,  vaikka itse ehkä hiukka vierastankin ajatusta lähteä muihin, kuin casuaaleihin juhliin NOSHin tarjoamissa materiaaleissa. Hinta-laatu-suhde on kuitenkin kohdallaan, ja esimeriksi värit pysyvät pesusta toiseen. Iso peukku siis tälle mukavan muodin edelläkävijälle.




NOSH on kotimainen lasten -ja naistenvaatteita valmistava yritys, jonka tuotteet on valmistettu korkealaatuisesta luomupuuvillasta. NOSHia voi ostaa niin verkkokaupasta, suoraan edustajan kautta, kuin vaatekutsuiltakin. Koko homma lähti liikkeelle vuonna 2009 ja 2010 markkinoille tuotiin ensimmäinen mallisto lastenvaatteita, jotka 2014 johtivat myös naistenvaatteiden lanseeraamiseen. Valmiilla NOSH-tuotteilla on Öko-Tex 100 stadard-sertifiointi, turvallinen tekstiili-merkintä, sekä Design from Finland-merkki. Jälkimmäinen kertoo suomalaisesta korkealuokkaisesta muotoiluosaamisesta ja NOSHin vaatteet ovatkin hyvin käyttäjäystävällisiä myös muotoilunsa puolesta. Tarkemman yritystarinan voit käydä lukaisemassa täältä






Tuotteiden suurin myyntikanava on siis NOSH vaatekutsut -kotimyyntikonsepti, jossa kaiken a ja o on luonnollisesti hyvä edustaja. Ystävien, tuttavien ja puskaradion kautta löysin oman luottoedustajani, jolta kyselin muutamia NOSHiin ja edustajuuteen liittyviä juttuja. Ihanan Anjan NOSH-sivut löytyvät Facebookin puolella täältä, sekä Instagramissa @anjakuvaa.






Miten ajauduit Noshin pariin?

Ihastuin NOSHin vauvanvaatteisiin; niiden laatuun ja kuoseihin keskimmäisen lapsemme ollessa vauva. Pidin itse kahdet vaatekutsut, minkä jälkeen mielessä alkoi kyteä ajatus omasta edustajuudesta. Hain ja minut valittiin.


Kauanko olet ollut Nosh-edustaja?

Aloitin syksyllä 2014, kun ensimmäinen NOSHin naisten mallisto oli juuri edellisenä keväänä ilmestynyt. Olen nähnyt ihanasti omin silmin NOSHin kehityksen naistenvaatepuolella.


Kenelle Nosh-edustajuus sopii, pystyykö edustajuutta esimeriksi yhdistää päivätyön kanssa?

NOSH-yrittäjyys sopii joustavuutensa ansiosta moneen elämäntilanteeseen. Itse olen tehnyt edustajan työtä päivätyön ohessa, vanhempainvapaalla ollessani, sekä hoitovapaalla. Kalenterinhallinta on tässäkin työssä ensiarvoisen tärkeää etenkin, kun perheessä on neljä muutakin ihmistä ja jokaisella omat aikataulunsa.


Miten jaat aikasi päivätyön ja Nosh-yrittäjyyden välillä; kuinka usein kalenterissasi on vaatekutsuja?

Tällä hetkellä olen päivätyössä neljänä päivänä viikossa, sekä lisäksi pidän viikottain 3-4 kutsut. Kesällä ja joulun aikaan on noin parin kuukauden kutsutauko.


Mitenkäs laskutuspuoli; onko sinulla toiminimi, vai oletko niinsanottu kevytyrittäjä?

Nosh-yrittäjyys vaatii oman toiminimen perustamisen.


Entä onko sinulla vinkkejä niille, jotka edustajaksi ryhtymistä miettivät?

NOSH-yrittäjyydestä voi saada ihan oikean työn, jos sitä tekee pitkäjänteisesti ja on valmis tekemään lujasti töitä. Työllä voi ansaita lisätienestejä tai tehdä sitä palkkatyönään. Palkka maksetaan provisiona myytyjen tuotteiden mukaan, mitään kiinteää korvausta työstä ei saa.
Lisätietoja löytyy
Noshin kotisivuilta.





Itse pidän vaatteiden lisäksi Noshissa helposta shoppailusta, sillä let's face it, niin kierrokset kaupungilla ovat vielä nykyäänkin täsmäisku-tyyppisiä, tai sitten mennään pienen shoppailukaverini tahtiin, joten sovituskoppihommat voi unohtaa. Vaatekutsut ovat myös loistava tapa yhdistää kotioloissa shoppailu ja kahvittelu ystävien kanssa, joten etenkin pienten lasten äideille vinkvink..! Edustajan kautta tilattessa saa kaupanpäälle myös henkilökohtaisen ja asiantuntevan palvelun, mutta hinta on sama, kuin verkkokaupasta tilattaessa. Lisäksi samaan syssyyn tukee naisyrittäjää, sillä ainakin tällä hetkellä kaikki Nosh-edustajat ovat naisia.

Jos Nosh alkoi kiinnostaa, niin ajantasaiset lookbookit löytyvät täältä, kannattaa käydä kurkkaamassa ja tutustumassa. Tänä keväänä tarjolla on pirteitä, kirkkaita värejä kestosuosikki mustan rinnalle, ja jopa vannoutunut mustan suurkuluttaja kuten allekirjoittanut, öhöm, aikoo edes piiikkiriikkisen piristää vaatekaappiaan. Puhtaan sininen ja punainen ovat puhutelleet aina, joten todennäköisesti ainakin se sininen kaappiini tiensä löytää. Ihana Anja tulee pitämään vaatekutsut kotiimme ensiviikolla, joten jos lookbookeista löytyy jotan mieleistä, vinkkaa ihmeessä niin lisätään tilaukseen. Toimitusaika tuotteilla on yleensä muutama päivä ja maksumahdollisuutena on myös lasku, joten voit sovittaa vaatteet ennen maksua. Mutta pieni varoituksen sananen: Nosh saattaa aiheuttaa hyvänlaatuista vaatehullaantumista, ja hurahtamista laadukkaisiin materiaaleihin.

Kuvat: Taina Renkola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti