Kanskikuva

Kanskikuva

lauantai 4. elokuuta 2018

Elokuun festarointitipsit

Heinäkuu taittui elokuuksi ja vielä riittää menoa, meininkiä ja festareita jokaiselle viikonlopulle. Elokuun ensimmänen viikonloppu on hyvässä vauhdissa, mutta jos suunnitelmat ovat vielä auki, tänäkin viikonloppuna extempore-retken festareille ehtii vielä suorittaa. Pidemmittä puheitta, alla elokuun festarivinkit:

Solar Sound Festival, Seinäjoki 3.-4.8.

Solarit on Seinäjoella kuudetta kertaa järjestettävä urbaaniin ja elektroniseen musiikkin erikoistunut kaupunkifestivaali. Seinäjoki on varsinainen Pohjanmaan Las Vegas kesän tapahtumien osalta: Tuntuu siltä, ettei kaupunki nuku koko kesänä. 

Jurassic Rock, Mikkeli 3.-4.8.

Jurassic Rockia on järjestetty Mikkelissä vuodesta 2007. Alkujaan festivaali on järjestetty Visulahdessa - samalla paikalla, kuin kasariedeltäjänsä Dinosaurock - mutta 2013 tapahtumapaikka muutettiin Kenkäveroon, lähemmäksi keskustaa. Musiikillisesti tapahtuma painottuu vahvasti rokkiin ja raskaampaan osastoon, ja tämän vuoden artisteista maininnan ansaitsevat muun muassa Vince Neil, Raised Fist, sekä Sonata Arctica. Oi jospa voisin olla muuuukaaanaaaa.

Porispere, Pori 3.-5.8.

Festaria on juhlittu Porissa, Kirjurinluodon Lokkilavalla aina vuodesta 2011 saakka. Paikalliset musiikinharrastajat perustivat Porisperen jatkamaan 2009 ja 2010 Kirjurinluodolla järjestettyä Sonisphereä. Sonisphere, Porispere, nimestä viis, musiikkikattaus vaikuttaa ainakin on kohdillaan: Myös näiltä kinkereiltä löytää Vince Neilin, sekä muunmuassa D.A.D:n.

Vaasa Open Air 4.8.

Kalle Keskisen Vaasa Open Airia on juhlittu muutamaan kertaan ja tapahtumapaikkana on ollut aikaisemmin Kaarlen kenttä, sittemmin Elisa-stadion. Tapahtuma on yksipäiväinen ja lavalla nähdään muunmuassa Pet Shop Boys. Lippuja festivaalille on voinut ostaa ennakkoon myös VPS:n junioreilta ja olla näin tukemassa heidän toimintaansa.





Simerock, Rovaniemi 10.-11.8.

Simerockin historia menee vuoteen 2002, jolloin talkootoiminnalla järjestettiin ensimmäiset festivaalit Sime Yliaskan mummolan takapihalle rakennettuun festivaalitelttaan 25 asteen pakkasessa. Seuraavaksi Simerock järjestettiin Oulunpaviljongilla 2003 marraskuisena viikonloppuna, minkä jälkeen tapahtuma piti muutaman vuoden tauon. Vuodesta 2007 festivaalia on järjestetty v. 2011 lukuunottamatta vuosittain ja kekkerit ovat tarjoilleet varsin nimekkään artistikattauksen. 

Aurafest, Turku 10.-11.8.

Vuodesta 2011 järjestetty AuraFest keskittyy urbaaniin ja eletroniseen musiikkiin. Alkujaan taphtumapaikkana on ollut Barkerinpuisto, josta festivaali muutti Samppalinnanpuiston kautta nykyiselle paikalleen, Kupittaanpuistoon. Kemuja järjestää sama taho, kuin esimerkiksi Solar Soundia ja heinäkuun lopussa juhlittua Vaasa Festivalia. Esiintyjälistalta löytyykin paljon samoja nimiä, kuin tänä viikonloppuna juhlittavasta Solar Soundista.

FlowFestival, Helsinki 10.-12.8.

Kaupunkikulttuuri -ja musiikkifestivaali Flow on viisitoistavuotias ja monella taholla kehuttu tapahtuma. Musiikkitarjonta on monipuolista, sekä festivaalin keskiöön on nostettu myös visuaalisuus ja kaupunkikulttuuri. Vaikka Flow tapahtumana kiehtoo, koen itse olevani ehkä enemmän rokkisfestarikansaa. Nämä kinkerit ovat kuitenkin asia, joka olisi hienoa joskus päästä kokemaan. Tapahtumapakkkana toimii Helsingin Suvilahti.

Aukusti, Jalasjärvi 10.-12.8.

Aukusti järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2000 ja Wikipedia tietää kertoa tapahtumasta näin:Siirry hak
"Aukusti on Jalasjärvellä vuosittain järjestettävä kulttuuritapahtuma, jossa on konsertteja, näyttelyitä, kisailuja ja markkinat. Se toteutetaan lähes kokonaan etelä-pohjalaisten seinänaapurikuntienselvennä 15–30-vuotiaiden nuorten kautta saatavien vapaaehtoistyöntekijöiden voimin. Iso vastuu tapahtuman järjestämisestä kuuluu kuitenkin Jalasjärven Nuorisovaltuustolle. Aukusti saa myös Jalasjärven aikuisväestön sekä yritysten apua ja tukea. Aukusti-tapahtuman itse järjestäjä on Jalasjärveläinen Mukula ry." Esiintyjäkaartista löytyy tänä vuonna muunmuassa Vesta, Sara, Disco Ensemble ja Olvai Uusivirta, joten Aukusti tarjoilee osalliasujilleen kelpo ohjelmaa. Iltatapahtumien lisäksi festivaalilta löytyy myös markkinat, sekä lastenkonsertti. Jotain jokaiselle siis, keskellä Etelä- Pohjanmaata

Blockfest, Tampere 17.-18.8. 

Tampereella, nykyään Ratinassa, vuodesta 2008 järjestetty Blockfest on hiphop-kulttuurille omistettu kaupunkifestivaali, joka on ainakin viime vuosina perinteisesti myyty loppuun. Festareilta löytyy niin kotimaisia, kuin ulkomaisiakin artisteja.





Weekend Festival, Helsinki 17.-19.8.

Weekend Festival on Suomessa ja Virossa järjestettävä elekrtoniseen musiikkin painottuva festivaali, joka järjestetään nyt seitsemättä kertaa. Tapahtumassa on joka vuosi eri teema, joka näkyy lähinnä festivaalin visuaalisella puolella. Teemoina on nähty muunmuassa avaruus ja tulevaisuus, Year of the Tiger, sekä tänä vuonna Urban Disco Edition. Festareiden tapahtumapaikkana toimii Helsingin Hietaniemen Uimaranta, jossa allekirjoittanut on muuten kokenut muutamia vuosia sitten arktisissa olosuhteissa Metallican. 

Kyröfest, Isokyrö 18.8.

Rehellisen hifistelyn festivaalina itseään mainostava Kyröfest järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Vuoden 2016 festivaali tunnettiin nimellä Napuefest, sittemmin nimi on muuttunut Kyröfestiksi. Tapahtumapaikkana on tislaamo Kyrö Distilleryn alue Isossakyrössä. Tapahtumassa keskiössä ovat paitsi bändit ja muu ohjelma, myös ruoka ja juoma, joka on pääasiassa lähiseudulla tuotettua. Festivaalin ruokapuolesta vastaavat esimerkiksi Seinäjokisen Juurella-ravintolan "pikkusisko" Äärellä, sekä Sweet Vaasa. Juomapuolesta pitävät huolta muunmuassa Kyrön Matkailun Edistämiskeskuksen lonkerobaari ja GinTonic-baari, sekä yhteistyöpanimot, jotka tarjoilevat omia oluitaan. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja ainutlaatuinen tapahtuma!

Kuvat: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti