Kanskikuva

Kanskikuva

torstai 5. syyskuuta 2019

Lämmittävä papu-kookoskeitto

Syksy saapui ainakin Pohjanmaalle rytinällä ja jo pari päivää on sää ollut sateisen harmaa. Lämmötkin ovat laskeneet sellaisiin lukemiin, että tekisi mieli viritellä syksyn ensimmäiset tulet takkaan. Villasukat ja jättineule ovat jo käytössä, mutta lounaaksikin kaipailin jotain paitsi nopeaa, myös lämmittävää. Kaivelin kaapeista aineksia jo linssikeittoon, mutta se oleellisin puuttui. Papuja kaapin kätköistä kuitenkin löytyi, ja koska simppelit asiat yleensä toimivat parhaiten, kidneypavut eivät kavereikseen montaakaan muuta juttua kaivanneet. Tämän herkkukeiton voit pyöräyttää vartissa, joten se pelastaa myös vaikkapa etäpäivien eväspolitiikan.





Papu-kookoskeitto

1-2 tölkkiä muttia (tomaattimurskaa)
1 tölkki kookomaitoa
1 tetra tai tölkki (noin 380/230g) kidneypapuja, myös mustapavut passaavat mainiosti
1 sipuli
pari valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
kasvisliemikuutio
aromisuolaa
chiliä
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
sitruunamehua

- kuori ja paloittele sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä
- lisää tomaattimurska, kookosmaito ja kasvisliemikuutio, kiehauta
- mausta maun mukaan ja lisää pavut, kiehauta
- tarkista maku ja nauti

Superhelppoa, superhyvää ja ihan täydellistä syksyisen sadepäivän ruokaa. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti