Kanskikuva

Kanskikuva

torstai 20. syyskuuta 2018

Uusin texmex-rakkaus: Huevos rancheros

Tämä on todennäköisesti monelle foodielle jo so last season-juttuja, mutta siitä huolimatta pakko hehkuttaa kesällä löytämääni texmex-ruoka-ihastusta: Huevos rancheros, eli eräänlainen munakkaan ja täytetyn tortillan yhdistelmä, joka tarjotaan papujen, avocadon ja juuston kanssa. Huevos rancheros on meksikolainen aamiaisklassikko, jota itse toki suosittelen nauttimaan myös muulloinkin. Omaan makuuni huevos rancheros on ehkä vähän tuhti aamiaispöytään, mutta toimii brunssilla - tai tuhdimpana iltapalana - täydellisesti. Tämä on myös loistava eväs juhlien jälkeiselle päivälle, kun sisuskalut suorastaan vaativat raskasta ja täyttävää ruokaa. Vähemmän raskaan version saa jättämällä chorizon pois, ja aina voi vaihtaa tortillalätyt vaikkapa paahtoleipään, vaikka ruoan idea saattaa siitä vähän kärsiäkin.




Pidemmittä puheitta, huevos rancheros, olkaa hyvät:

200g jauhelihaa
50g chorizoa
tacomaustetta
sipulia
valkosipulia
paprikaa
chili sin carne, esimerkiksi go greeniltä
loraus hunajaa
2-3 kananmunaa
tortillalättyjä
avocadoa
juustoraastetta
creme fraicea

  • silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla.
  • lisää chorizo ja jauheliha, ruskista 
  • sekoittele joukkoon tacomauste ja mahdolliset muut mauseet 
  • pilko sekaan vielä paprika, sekä mausta lorauksella hunajaa
  • sekoittele mukaan chili sin carne ja kiehauta. Voit käyttää myös tomaattimurskaa ja lisätä pavut ja maissit erikseen; tämä kokki meni siitä, mistä aita oli matalin.
  • Tee seokseen pari-kolme kananmunan mentävää aukkoa ja riko munat niihin. Kypsennä niin kauan, että kananmunat ovat omasta mielestäsi sopivan kypsiä.
  • tarjoile tortillalättyjen, avocadon, juustoraasteen ja creme fraichen kanssa



Itse vaihdoin tällä kertaa tortillalätyt paahtoleipään, juustoraasteen maailman parhaasta cheddarista pilkottuihin kuutioihin, sekä creme fraichen turkkilaiseen jogurttiin ja skippasin kokonaan chorizon. Sen sijaan nappasin lautaselle kyytipojaksi itsetehtyjä hölskykurkkuja, joihin ohje löytyy täältä. Avocadon kaveriksi lorautin hieman sitruunamehua ja ripauksen aromisuolaa. NAM!




PS. Ähkyvaroitus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti