Kanskikuva

Kanskikuva

torstai 8. helmikuuta 2018

Tammikuun viemää ja muuta liirumlaarumia

Hyvää helmikuuta! Päivät juoksevat niin, ettei taas perässä meinaa pysyä ja tammikuukin on ehtinyt jo viime viikolla taittua helmikuuksi. Pikkuponit ja Yksisarviset ovat poteneet (perinteistä) talviflunssaa, jolta ei neiti K:kaan valitettavasti säästynyt. Draaman määrä oli parisen viikkoa tapissaan, mutta nyt ollaan muutamia päivä oltu taas normimeiningeissä *thank God!!!!!* Tiedän, muutkin pöpöt jylläävät parhaillaan päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoillakin, mutta kieltäydyn ajattelemasta asiaa. Denial is my friend tässä kohtaa.
Pikkumuikkelin kolmevee-synttäritkin lähestyvät ja sävelet ovat jo selvät: Neiti toivoi jäätelökakkua, joten sen hän myös saa. Synttäreitä juhlitaan pienellä porukalla, mummien ja paappojen kanssa kahvitellen. Viime vuonna vannoin, että en alkaa enää sokerimassan kanssa prinsessakakkuhommia näpertelemään, mutta joudun syömään sanani, koska todellakin alkaan. :D Sen verran pidän kyllä puheistani kiinni, että minkäänsortin hahmoja en kakun päälle askartele, vaan turvaudun suosiolla valmiisiin figuureihin. Näillä mennään, raportoin sitten mikä oli lopputulos ja paloiko kakkupohja, pinna, vai molemmat.

Sydäntalvi tuntuu siis soljuvan eteenpäin kohtuullisen leppoisasti ja lisääntyvä valo tekee tehtävänsä. Silti edelleen iltaisin on aika kaikkensa antanut olo, mutta kuukauden, saati kahden päästä meininki on jo taas ihan eri: Iltaisin jaksaa muutakin, kuin suunnistaa pakollisten ohjelmanumeroiden jälkeen sohvalle. Aletaan hiljalleen olla talven paremmalla puolella ystävät! Pian voidaan fiilistellä jo valoisia iltoja ja myöhäisiä auringonlaskuja.
Mitä muuta kivaa kevääksi taittuvassa talvessa on, kuin lisääntyvä valo? Itsellä tulee mieleen tulppaanit, laskiaispullat, neiti K:n synttärit, ystävänpäivä (en edes tiedä miksi, koska tuskin aiheuttaa sen kummempia toimenpiteitä), valon myötä lisääntyvä inspiraatio monenmoisten asioiden suhteen, sekä tieto siitä, että tovin päästä ei tarvitse lapselle pukea kolmea kerrosta vaatteita niskaan, kun astuu ovesta ulos. Kevään mittaan olisi ihanaa saada myös pieni irtiotto arjesta, ja lähteä kotiympyröitä kauemmas edes pariksi päiväksi; lapsilla tai ilman, kunhan saa hetkeksi vaihtaa maisemaa. Mietintämyssy päähän ja minilomasuunnitelma muhimaan! Reissuhaaveista huolimatta arki tuntuu tällä hetkellä kuitenkin todella hyvältä ja tiedossa on monella tavalla erilainen kevät.

"Time is a funny thing. A decade can flash by in an uneventful second. And then, in just two years, monumental things can happen." -Carrie Bradshaw

Siinäpä ne tärkeimmät, mitäs teille kuuluu? :)

Kuvat: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti