Kanskikuva

Kanskikuva

perjantai 19. tammikuuta 2018

Just nyt: Elämäni biisit

Aamut ja työmatkat ovat ihan loistavaa aikaa kuunnella lempibiisejä ja hakea potkua päivään. Itselläni soi useimmiten autossa omat soittolistani spotifysta ja eräänä aamuna ilmoille pärähti Tehosekoittimen Maailma On Sun; kertaikaikkisen ihana biisi! Nostalgiavaihde pomppasi välittömästi päälle ja mieli lensi jonnekin hyvin kesäisiin ja kevyisiin tunnelmiin. En tiedä miksi, mutta tuo biisi tuo minulle aina mieleen valoisat, lämpimät kesäillat ja mitääntekemättömyyden suloisen keveyden, dolce far niente.
Tästä inspiroituneena päätin koota tämän hetken TOP10-listan omista lempparibiisesitäni; biiseistä, jotka yksinkertaisesti ovat hyviä ja saavat kylmätväreet juoksemaan, tai joiden taustalla saattaa olla jokin erityinen tapahtuma, muisto tai kenties ihminen. Biisit eivät ole missään erityisessä järjestyksessä, koska näitä nyt vaan ei pysty paremuus -tai tärkeysjärjestykseen laittamaan. Usein lista myös muuttuu vuosien, tai kuukausien, varrella muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, mutta tässä tilanne tammikuussa 2018:

* Nothing Else Matters, Metallica. Enkeliveljeni biisi, ei muita selityksiä. <3

* Papukaija, Lauri Tähkä ja Elonkerjuu. Tästä se kaikki lähti: Unohtumaton retki, joka tavallaan edelleen jatkuu. Yksi biisi (plus silmästä silmään artistin kohtaaminen erään kuppilan tiskillä) ja homma oli selvä: Lukuisia keikkoja, tuhansia kilometrejä, paljon naurua ja itkuakin, ystäviä ja hullun hauskoja hetkiä. Rankkaakin oli, mutta tulipa elettyä. :D

* Aamu Lakeuksilla, Anssi Tikanmäki. Liittyy hyvin vahvasti edelliseen. Nostaa kylmät väreet pintaan ja laittaa silmäkulman kimmeltämään. Vie aina keikan jälkeisiin tunnelmiin; tietäjät tietää.

* Maailma On Sun, Tehosekoitin. Kesäbiisien kesäbiisi, vie aina valoisiin ja lämpimiin kesäöihin, vaikka keskellä tammikuuta. Jos bändi tekisi edelleen keikkaa, olisi suorastaan pakollista päästä sitä todistamaan.

* Ilona, Apulanta. Bändi oli kova, kun tällä diggarimuijalla oli ikää 13vee, ja kova se on edelleen, kun mittarissa on 35vee. Ilona vie aina tiloihin ja nostaa palan kurkkuun; livenä tai levyltä.

* Lohtu, Live Aid Lastensairaala2017. Odotin neiti K:ta, kun tämä biisi ilmestyi ja itkin joka kerta, kun tämä soi radiossa ( #hormonimyrsky ). Enää en (ihan joka kerta) tätä kuunnellessa kyynelehdi, mutta biisi on edelleen rakas ja tematiikka menee syvälle.

* Mysteriet; Aki Sirkesalo ja Lisa Nilsson. Biisiin ei liity sen kummempia muistoja, tapahtumia, tai muutakaan ihmeellistä. Kappale on ainoastaan ihan mielettömän kaunis.

* Juppihippipunkkari, Neljä Ruusua. Oma ensikosketukseni suomirokkiin tapahtui ei enempää, eikä vähempää, kuin Neljän Ruusun Juppihippipunkkarin kautta (koska Raptoriahan ei lasketa suomirokiksi, eihän :D). Menee samaan kategoriaan Apulannan kanssa: Toimi, kun ikää oli kymppivee, ja toimii edelleen!

* Ainoaas, Lauri Tähkä ja Elonkerjuu. Kesä 2006 ja Vaasan Rockperry: Kuulin soundcheckissä herra artistin tapailevan tätä biisiä, ja voi tuhannen riemua, kun biisi löytyikin bändin seuraavalta levyltä.

* Mä Olen Tässä, Mikko Harju. Ihana ällö-love-rakkaus-siirappi-biisi, tykkään täysillä. <3
Mitkä ovat teidän lempparibiisejänne just nyt? All-time-lemppareita, tai vaihtuvia ralleja? Kertokaa, kertokaa, jos vaikka löytyisi itsellekin uusia lemppareita. Hyvää viikonloppua!

Kuvat: Pixabay


1 kommentti:

  1. Happoradio: Puhu äänellä jonka kuulen. Kertakaikkisen hyvä. Irina: Hiljaisuus, ei voi selittää, joka kerta vaan niin hyvä. Manic Street Preachers:The Everlasting. Lauri Tähkä: Polte vain muutamia mainitakseni

    VastaaPoista