Kanskikuva

Kanskikuva

torstai 14. maaliskuuta 2019

Uunifetapastan jalanjäljillä

Sain tällä viikolla koulutehtävää pohtiessa ruoka-inspiraation. Inspiraatiota siivitti Liemessä-blogin Jennin helmikuussa julkaisema uunifetapastan resepti, joka muutamassa päivässä levisi kulovalkean tavoin ja tällä hetkellä instagramista löytyy hashtagilla uunifetapasta jo yli 2500 julkaisua! Aika hyvin puolessatoista kuukaudessa. Uunifetapastan suosiosta kertoo myös se, että osasta kauppoja - kenties Etelä-Suomessa - ovat fetahyllyt huutaneet tyhjyyttään ihmisten hamstratessa tämän suosikkipastan aineksia.




Mutta asiaan, hittipastasta innostuneena ja hiilarihimoissani aloin tutkimaan jääkaappimme sisältöä ja pohtimaan mitä tutimustuloksista saisi aikaiseksi. En väitäkään, että ideani olisi jotenkin ainutlaatuinen, eikä tässä olla keksimässä edes pyörää uudelleen, mutta vuohenjuustotoastit ovat lopputulos, johon eilen päädyin; täydellistä pikaruokaa pieneen herkutteluhimoon. Ja kuten niin monet asiat, muunmuassa jo useampaan kertaan mainittu uunifetapasta, yksinkertaisista aineksista syntyy paras lopputulos:




Vuohenjuustotoastit

paahtoleipäviipaleita
oliiviöljyä
vuohenjuustoa
(kirsikka)tomaatteja
sweet chili-kastiketta
suolaa
sitruunapippuria
oreganoa

Laita uuni lämpiämään noin 200 asteeseen. Levitä uunipellille niin monta viipaletta paahtoleipää, kun on tarvis ja lorauta jokaisen päälle sen verran oliiviöljyä, että pystyt levittämään sen koko leivälle. Leikkaa vuohenjuustosta kiekkoja, paksuja tai ohuita, oman maun ja mieliteon mukaan. Levitä kiekot leipien päälle ja silppua vuohenjuustokiekoille tomaattia. Perään vielä maun mukaan suolaa, sitruunapippuria ja sweet chili-kastiketta. Chili-kastikkeen tilalla upeasti toimisi myös paholaisenhillo, mutta harmikseni sitä, tai sen aineksia ei kaapistamme siihen hätään löytynyt. Sujauta leivät uuniin noin 10-15 minuutiksi ja ota pois, kun leivän reunat ovat kauniin kullankeltaiset. Ripottele päälle oreganoa ja tarjoa heti vaikkapa avocadosalaatin kanssa. Taivaallisen hyvää! Jos leipiä sattuu jäämään yli toimivat erinomaisesti myös jääkaappikylminä ja/tai seuraavan päivän eväänä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti