Kanskikuva

Kanskikuva

lauantai 2. maaliskuuta 2019

Viikonlopun helppo nyhtis

Epätrendikkäästi kaiken tämän kasvisvaihtoehtoisuuden keskellä nyhtöpossu on edelleen ruoka, jonka sujautan uuniin melkein kuukausittain. Nyhtöpossu, tuttavallisemmin nyhtis, nyt vaan on ihan superhyvää, valmistuu lähes itsestään ja sopii niin sellaisenaan syötäväksi, pizzan päälle, hodarin tai tortillan täytteeksi, salaatin kaveriksi kuin vaikka pieneksi pilkottuna kastikkeeseenkin. Varsinainen ruokien moniottelija. Nyhtis ei kuitenkaan ole mitään pikaruokaa, ja mitä pidempään maltat antaa sen uunissa muhia, sitä parempi on lopputulos. Itse menen siitä, mistä aita on matalin, ja epäilemättä oikaisen monessakin kohtaa, mutta maistuvaa nyhtiksestä tulee näinkin:





Nyhtöpossu aka nyhtis

800g porsaan kassleria
hienoa merisuolaa
mustapippuria
(yrttejä)
1-2 tl sokeria
2-4 rkl bbq-kastiketta
2rkl valkoviinietikkaa

Hiero suola, mustapippuri, sokeri ja mahdolliset yrtit lihan pintaan. Voit myös poistaa osan ylimääräisestä, näkyvästä rasvasta, jos haluat. Sekoita bbq-kastike ja valkoviinietikka ja pyörittele liha kauttaaltaan siinä. Voit myös sujauttaa lihan marinaadin kanssa paistopussiin, mutta itse annan kasslerin marinoitua kannellisessa astiassa. Nosta kassler jääkaappiin ja anna marinoitua muutama tunti, tai mielellään seuraavaan päivään. Ota liha noin tuntia ennen uuniin laittamista jääkaapista. Jos et käytä paistopussia, kääri kassler leivinpaperiin ja sen jälkeen kauttaaltaan folioon. Heitä "foliopallo", tai paistopussi lihoineen uunivuokaan ja paista ensimmäinen tunti noin 200 asteessa, jonka jälkeen 4-5h 120 asteessa. Itse annan lihan vielä muhia uunin jälkilämmössä, jos vain suinkin maltan, tai aika antaa myöden. Kun nostat lihan pois uunista muista antaa sen vetäytyä puolisen tuntia ennenkuin alat käsitellä sitä. "Revi" liha, jonka pitäisi olla niin mureaa, että melkein itsestään hajoaa käsiin. Tarjoa miten parhaaksi näet, sopii lisukkeen kuin  lisukkeen kanssa!

Meillä tätä herkkua syötiin eilen hodareitten välissä, johon kaveriksi laitoin bbq-kastiketta, juustoraastetta, chiliä, karamellisoitua sipulia, tomaattia, juustokastikkeen jämät, sekä murusteltuja nachoja, ja koko komeus vielä hetkeksi uuniin paahtumaan; NAM! Äläkä unohda näin laskiaisviikonloppuna alla jälkkäri-laskiaispullia. :P

Herkullista lauantaita, viikonloppua, laskiaista ja maaliskuun alkua jokahittelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti