Kanskikuva

Kanskikuva

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Kesä(loma) suunnitelmia

Suomen kesä: Se paitsi yllättää ja pitää ainkin säiden puolesta ihmisiä jännityksessä, on myös täynnä jos jonkinmoista tapahtumaa, festaria ja markkinaa. Jos ei koto-Suomen valikoimasta löydy itselle sopivaa häppeninkiä, voi aina suunnistaa rajojen ulkopuolelle, mutta melkein uskaltaisin väittää, että Suomen suvi tarjoaa jokaiselle jotakin.


Kuva lainattu tapahtuman fb-sivuilta

Olen aloittanut kirjoittamaan tätä postausta kolmisen viikkoa sitten, kun elettiin noin toukokuun puoliväliä ja heräsin tänään tajuamaan, että ellen saa tekstiä pian blogiin asti, on pian juhannus, Provinssi ja Tammerfest, pieniä kesän virstanpylväitä mainitakseni. Tosin omalta osaltani perinteinen Provinssi näyttäisi jäävän tältä vuodelta käymättä, mutta historia on osoittanut, että niiden bileiden suhteen tilanne saattaa muuttua hyvinkin nopeasti, joten pidetään ovi Törnävänsaarelle vielä raollaan. Tammerfestiä sen sijaan yritän kovasti tänä kesänä kalenteriin mahduttaa, saa nähdä miten käy. Omasta, tänäpäivänä hyvinkin rajatusta, festarikalenteristani löytyvät ainakin Vaasan Hietalahdessa ensi viikonloppuna juhlittava FestiVilla, jo mainittu Tammerfest, sekä ehkä mahdollisesti jotkut paikalliset festaroinnit - niitä onneksi Pohjanmaalta löytyy. Varteenotettavia vaihtoehtoja ovat muunmuassa legendaarinen, jo mainittu Provinssi, Vauhtiajot, sekä viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty NapueFest, joka on muuttanut nimensä KyröFestiksi. Vaihtoehtoja siis löytyy, ja vielä ihan kotikulmilta; ei muuta kun mietintämyssy päähän ja kalenteri käteen.

Kuva lainattu tapahtuman fb-sivuilta

Kesäisin on kiva, että suunilleen joka viikonloppu löytyy lähitienooltakin jotain kinkeriä; ellei muuta, niin aina jossain on jonkin sortin markkinat. Tulevana viikonloppuna, itseasiassa jo torstaista alkaen, rantautuu Vaasan (kauppa)torille Kansainväliset Suurmarkkinat, joita on ehdottomasti pakko lähteä ihmettelemään. Lisäksi lauantaina järjestetään Laihialla Jakkurokki, joka tarjoaa päivällä ohjelmaa myös lapsille. Ensi viikolla, 16.-17.6. Vaasan Hietalahdessa rokataan jo mainitun FestiVillan tahtiin, jossa on myös lauantaina päivätapahtuma lapsille, ja samaisena viikonloppuna Laihialla järjestetään perinteiset Laihian markkinat. Juhannuksena puolestaan Vaasa ja WsAreena tarjoilee Lisää Löylyä-kekkerit keskikesän juhlijoille. Siinä muutamia lähitienoon tapahtumia kesäkuulle, lisääkin vaihtoehtoja kesätyypeille varmasti löytyy ja kuun lopussahan häämöttääkin jo - mikä muukaan kuin - Provinssi.


Kuva lainattu tapahtuman fb-sivuilta

Pidämme neiti K:n kanssa varsinaisen kesäloman parissa pätkässä: Heinäkuussa ohjelmistossa on muunmuassa laivailua ja muumeilua, loppukesästä puolestaan on aikomus suunnistaa Välimeren auringon alle. Muuten kesän mittaan varmaankin liehumme milloin missäkin kesäkinkereissä, turuilla ja toreilla, ja toivottavasti neiti tottuisi elämään myös pesiskentän laidalla. Mieli tekisi tehdä myös pieniä pistoreissuja sinne ja tänne, mutta kesä näyttää, mitä kesä tuo.

 Ihanaa kesäistä loppuviikkoa kaikille, nautitaan lämmöstä!

Ps. Millaisia kesäsuunnitelmia sulla on?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti