Kanskikuva

Kanskikuva

tiistai 24. tammikuuta 2017

Kukkahattutäti ja (herrasmiesmäiset) käytöstavat

Olen tässä viime aikoina laittanut merkille, että valitettavan usein käy nykyään tavalla tai toisella ilmi yleinen käytöstapojen puute. Siitähän kielii tottakai myös sosiaalisen median vihapuheet ja asiaton kommentointi, jossa monesti vedotaan siihen, että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Totta juu, jokainen saa olla tasan sitä mieltä, kun tahtoo, mutta siinä on vissi ero tuoko esiin oman mielipiteensä tai päättääkö olla asiaton k-pää. Ei viitsitä kukaan leikkiä, etteikö ero olisi ihan jokaiselle selkeä; on sitten eri asia viitsiikö sitä itse nähdä.

Viime päivinä on tullut somessa vastaan videoklippejä viime perjantaisesta Jenkkilän vallanvaihdosta - voi olla, että mukana on klippejä muistakin yhteyksistä - ja videot kertovat enemmän kuin tuhat sanaa juurikin käytöstavoista tai niiden puutteesta. Niissä näkyy miten juuri vallankahvasta pois astunut Presidentti Obama käyttäytyy herrasmiesmäisesti vaimoaan kohtaan, kun taas Presidentti Trumpista ja hänen käytöksestään ei voi edes puhua samassa lauseessa. Klipeissä näkyy tietysti kaksi esimerkkiä täysin eri äärilaidoista, mutta jälleen kerran huomaan toivovani, että Obaman kaltaisia herrasmieskäytöksen omaavia henkilöitä olisi enemmän. Valitettavasti herrasmiesmäisyys tuntuisi olevan katoava luonnonvara ainakin täällä koto-Suomessa. En sano, etteikö niitäkin henkilöitä edelleen löydy, jotka sen hallitsee, mutta (salaa :D) toivoisin, että herramiehet ottaisivat onkeensa ja skarppaisivat asian suhteen. Ehkä me vanhemmatkin voisimme skarpata lastemme kasvatuksessa, siltä kotoahan nämä asiat lähtee, vaikka ovat toki opeteltavissa myöhemminkin.




Vaikka nainen olisi miten itsenäinen tahansa, feministi, uraohjus, kotiäiti, you name it, niin väitän, että avio -ja avomiesten, poikaystävien ja deittien arvostus varmasti nousee useamman pykälän, jos osaa kohdella naista naisena; avaa ovet ja ottaa huomioon. Sama pätee tottakai myös toisinpäin; annetaan miestemme olla miehiä ja kunnioitetaan heitä.

Pikkuponit ja Yksisarviset asettaa nätisti kukkahatun päähänsä ja toivottaa jokahittelle hyvää viikkoa; tammikuu alkaa olla paremmalla puolella! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti