Kanskikuva

Kanskikuva

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

#laivailuhommia

Kävimme neiti K:n kanssa pari viikkoa sitten laivailemassa. Saamme vielä tovin nauttia lyhennetyistä työ -ja hoitoviikoista, joten vapaat perjantait pitää ehdottomasti yrittää käyttää hyödyksi mahdollisimman hyvin. Pientä jännitystä aiheutti pari yötä aikaisemmin riehunut myrsky, joka oli nostattunut ennätyskorkeat aallot, mutta pienestä arpomisesta huolimatta pääsimme kuitenkin matkaan ja suunnitelmat piti.

Laiva lähti perjantaina aamulla ja ajelimmekin jo edellisenä iltana Turkuun, jossa yövyimme satamassa Best Western Seaport-hotellissa. Olemme yöpyneet Turun Seaportissa aikaisemminkin ja paikka on jotenkin aika kotoisan oloinen, joskin muistan myös edellisyöpymisestä sen, että huoneessa oli järjettömän kuuma! Niin myös tällä kertaa, mutta parempi toki liian kuuma, kuin liian kylmä. Turkuun päästessämme totesin, että tuulikin oli onneksi tyyntynyt, joten todennäköisesti ei tarvitsisi seuraavalle päivälle etsiä vaihtoehtoista toimintaa merihommien sijaan. Neiti K on rautainen autossa matkustaja: Poriin saakka tyyppi katseli maisemia, kuunteli musiikkia ja toimitteli omiaan. Aina biisin vaihtuessa piti takapenkkiläiselle tiedottaa kuka laulaa; erityisesti Apulannan Ilona-biisi jäi pienelle matkaajalle mieleen. <3 Porin ja eväspaussin jälkeen pikkumimmi sai katsella tabletilta lastenohjemia, joten loppumatkakin sujui hyvin rauhallisissa tunnelmissa. Ilman tablettia taaperon - ja kaiketi vähän isommankin lapsen - kanssa kahdestaan pitempää matkaa autoillessa reissufiilis todennäköisesti olisi enemmän tai vähemmän kaoottinen, joten Luojalle kiitos nykyteknologiasta ja ruutuaikasuositukset siinä kohtaa suohon. :D




Seuraavana aamuna olisi uni maittanut molemmilla naisilla, mutta onneksi siirtymä laivaan oli pikainen, joten hyttiin päästyämme saimme ottaa vielä pienet huilit ennen touhun täyteistä päivää. Maksoin ristelystä huimat 12 euroa - kiitos Viking Linen talvitarjousten - ja siihen hintaan saimme majoittua hytissä, jossa oli parisänky. Päivän mittaan tuli tutuiksi niin lastenhuone, pallomeri ja Ville Viikinki - edelleen vähän epäilyttävä tyyppi neitin mielestä - kuin myös ravintola, jossa piti käydä pyörähtämässä tanssilattialla ja nauttimassa omppumehut. :D Pari visiittiä Tax Freessä ja tutusti Pikkukakkonen telkkarista viideltä ja seuralaiseni alkoi olla valmis iltameininkeihin: Pikainen pallomeripulahdus, iltapuurot ja hyttiin. Voin kertoa, että hyvin nukutti molempia naisia aamuun saakka. :) Viking Amorella kohteli meitä hyvin, ja vaikka vietimme laivalla perjantai-lauantaiyön, niin meno oli hyvin rauhallista, eikä juhlahumun ääniä juurikaan kuulunut. Bilehytit kaiketi sijaitsivatkin jossain ihan muualla.




Lauantainaamuna  laivan saavuttua satamaan otimme suunnan kohti Tamperetta, koska why not: Onhan Tampere nyt Turusta Pohjanmaalle ajettaessa suorastaan matkanvarrella. :D Pysähdyimme aamupuurolle -ja kahville ABC Aurassa, josta löytyi kaikki tarpeellinen; myös pikaliimaa allekirjoittaneen kengän korjaamiseen..öhöm. Note to self: Ota aina, aaaaaina, vähintään kahdet kengät reissulle mukaan, vaikka matkustat kahdestaan taaperon kanssa ja yrität minimoida matkatavaramäärän. Tampereella kävimme kyläilemässä ystäväpariskunnan luona, terkkujaaaaa! <3, ja meitä hemmoteltiin muunmuassa turkkilaisella aamiaisella ja börekillä, nams. :) Pikkumimmi vetäisi kyläilyn lomassa pienet voimatirsat, joiden jälkeen oli hyvä lähteä ajelemaan kotia kohti. Koska takapenkkiläinen vaikutti hyvinkin tyytyväiseltä elämäänsä, painelimme yhtä kyytiä Tampereelta Pohjanmaalle.

Neiti K:n kanssa on äärimmäisen helppoa reissata, tyyppi on automatkoillakin melkoisen easy-going ja muuallahan nyt on niin paljon nähtävää ja ihmeteltävää, että hommat hoituu jo sillä. Jospa päästäisiin tänä vuonna vihdoin sinne etelän lämpöönkin! Laivalle, kuten varmaan myös kylpylöihin, on taaperon kanssa helppoa lähteä: Tekemistä riittää, jatkuvia siirtymiä ei ole ja kaikki tykötarpeet ovat tarpeen vaatiessa käytännössä käden ulottuvilla, omassa hytissä. Seuraavalla kerralla pakkaan mukaan myös uintivermeet, sillä lähempi tarkastelu osoittaa, että monista laivoista löytyy myös jonkinlainen spa-osasto. ..kumma miten tuotakaan ei ole tullut aikaisemmin laitettua merkille. :D Peukkuja Viikkarille ja seuraava reissu mietintään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti