Kanskikuva

Kanskikuva

torstai 23. helmikuuta 2017

Leipomista ja synttärihumua

Neiti K täytti viime viikolla kokonaiset kaksi vuotta ja sitä juhlistettiin viime viikonloppuna perhepiirin voimin. Kaksiossamme riitti puheensorinaa ja lämpöä, kun kymmenkunta ihmistä juhlisti pikkumimmiä. Itse juhlakalu oli luonnollisesti innoissaan kaikesta ja kaikista, ja huomion keskipisteenä oleminen istuu neidille kuin luonnostaan. ..kehen lienee tullut. :D Lahjapolitiikka miellytti niin itse sankaria, kuin myös äitiä, vaikka se ei tokikaan synttärimeiningeissä tärkeintä olekaan. On kuitenkin sykähdyttävää katsoa pienen ihmisen iloa, kun hän ihailee kauniita paketteja ja lahjapapereita. Lemppareiksi muodostuivat äkkiä kuutiot, joista voi koota erilaisia kuvia tai rakentaa tornia, sekä Mimi ja Kuku -DVD. Voi onnea, kun taas saa ihmetellä aamuisin, missä Mimi luuraa.




Tykkään leipoa ja muutenkin touhuta keittiössä, ja vaikka leipomukseni ovat oikeinkin hyviä, ne eivät useinkaan ole niitä maailman kauneimpia, sillä bigger picture on enemmän mun juttuni, kuin yksityiskohdat, mikä tietysti leipomishommissa ei välttämättä ole se toimivin juttu. Yllätin kuitenkin itsenikin, kun aloin kuin aloinkin askarrella synttärikakun päälle sokerimassasta pikkumimmin tämän päivän suosikkilastenohjelmahahmoja. Voin kertoa, että leipurin pinna oli koetuksella, mutta vaikka kaikki merkit välillä viittasivat toisin, niin valmista tuli, kaikessa hellyyttävässä kotikutoisuudessaan. Sankari sentään tunnisti hahmot kakun päällä, joten ihan kelpo suoritus ihmiseltä, joka ei todellakaan ole askartelun ihmelapsi. :D Perinteisen synttärikakun lisäksi tarjolla oli prinsessakeksejä, laskiaispullia, börekiä aurajuustolla, sekä toffee-puolukkapiirasta, joka mukailee banoffee pieta, mutta banaanin tilalla on puolukkaa. Makean ja kirpeän liitto on täydellinen ja piiras on nopea tehdä, joten jos ovesta pukkaa yllärivieraita, tämä valmistuu kädenkäänteessä:


Puoloffee pie - Toffee-puolukkapiiras

1 pkt Bastogne-keksejä, myös Digestivet, tai kaurakeksit toimivat yhtälailla
100 g voita
1 tölkki keitettyä, kondensoitua maitoa, eli valmista kinuskia
100-200g puolukoita
2,5 dl vispikermaa
2-3 tl (vanilja)sokeria

Murskaa keksit blenderissä, tai mikä parhaiten omasta mielestäsi toimiikaan siinä hommassa. Kaada sula voi keksimurun sekaan ja painele seos irtovuoan pohjalle. Muista vuoan pohjalle leivinpaperi, niin herkku on helpompi siirtä vuoasta tarjoililautaselle. Laita pohja hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään. Vaahdota kerma ja makeuta sokerilla. Ota vuoka pakastimesta/jääkaapista ja levitä keksimurun päälle kondensoitu maito (kinuski). Seuraavaksi puolukat, joiden päälle vielä kermavaahto. Itse värjäsin kermavaahdon Dr. Oetkerin geelivärillä vielä vaalenpunaiseksi ja sirottelin päälle sydänkuvioisia koristeita. Koko komeuden voi koristella myös vaikkapa suklaalastuilla, tai mitä ikinä keksiikään. Kakku mielellään toviksi vielä jääkaappiin ja avot: Lupaan, että vie kielen mennessään! :)

Pahoitteluni jälleen huonosta kuvanlaadusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti