Kanskikuva

Kanskikuva

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Reko lähiruokarinki ja maailman paras jogurtti!

Muutaman vuoden kotonurkilla pyörinyt reko lähiruokarinki on kerrassaan nerokas juttu! Idea on vähän sama kuin torimyynnissä: Tuotteet suoraan tuottajilta kuluttajille, takuulla tuoreena ja ilman välikäsiä. Facebookista löytyy kaupungeittain/kunnittain lähiruokarinkiryhmiä, joista voi tilata viikon reko-jakelussa mukana olevien tuottajien tarjolla olevia tuotteita. Ostokset käydään noutamassa ja maksamassa sovittuna aikana, sovitusta paikasta, johon ovat kokoontuneet kaikki jakelussa sillä viikolla mukana olevat tuottajat, joille on tehty tilauksia. Oliko tarpeeksi epäselvästi kerrottu? :D

Olen hurahtanut rekoiluun ihan täysillä. En juurikaan osta erimerkiksi kananmunia tai jogurttia enää kaupasta, ja näin kesäaikaan hankin salaatit ja yrtitkin monesti rekosta. Erityisesti Jukkolan maustamaton jogurtti on suoraan sanottuna ja liioittelematta perheemme naisten mielestä maailman parasta. Kolmen kilon satseja saisi ostaa kerralla melkeimpä kaksin kappalein, mutta koska jääkaappiin on suotavaa mahtua muutakin, olen ainakin tähän saakka hampaita kiristellen tyytynyt ostamaan yhden 3kg setin kerrallaan. Jogurtti on vähälaktoosista ja sitä löytyy myös yhden kilon pakkauksissa, mikäli kolme kiloa tuntuu liian suurelta määrältä. Jogurtissa on kuitenkin suhteellisen pitkä päiväys, joten jos jogurttia kuluu useampana päivänä viikossa on pakkaus varmasti tyhjä ennen parasta ennen-leimaa. 
Suosittelen lämpimästi tutustumaan Jukkolan tuotteisiin muutenkin; heiltä löytyy taivaallisen jogurtin lisäksi myös leipä - ja salaattijuustoa - herkkua nekin - , maitorahkaa, piimää, sekä erikoisjuustoja. Jukkola Food on -90-luvun alussa perustettu perheyritys, jossa vetovastuu on tällä hetkellä perustajien lapsilla. Lisätietoja tästä lohtajalaisesta, puhtaaseen lähiruokaan keskittyvästä  yrityksestä löytyy täältä, sekä somesta niin facebookin, kuin instagraminkin puolelta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti