Kanskikuva

Kanskikuva

maanantai 31. heinäkuuta 2017

Laivailua ja muumijuttuja

Ensimmäinen kesälomapätkämme on ohi, mutta onneksi seuraava siintää jo kuukauden päässä. Muistoihin on parin viikon ajalta tallennettu pitkiä, hitaita aamuja, leikkipuistoreissuja, kiireettömiä kävelyretkiä, leffailtoja, autossa istuttuja kilometrejä, laivailuhommia, muumireissu, Hevisaurus-keikka, sekä paljon omaa tahtoa ja äidin ja tyttären välisiä kehityskeskusteluita. Mielelläni jatkaisin lomaa vielä tämänkin viikon, mutta näillä mennään.


Onnenkoski



Toisen lomaviikkomme tiistaina starttasimme puolenpäivän jälkeen ja suuntasimme auton nokan kohti Turkua ja satamaa. Aikaa matkantekoon oli runsaasti ja pidimmekin Porin Onnenkoskella reippaan pituisen tauon ja kävimme muunmuassa pienellä kävelyllä. Kaunis, boheemi paikka, jonka idylliä vieressä kulkevan 8-tien liikenteen äänet hieman maalaistytön mielestä häiritsi. Satamassa olimme hyvissä ajoin, mutta löytyipä parkkipaikka ongelmitta, eikä muutenkaan tarvinnut hosua ja sinkoilla ehtiäkseen check-inniin. Neiti K aiheutti totuttuun tapaansa ihastusta kulkiessaan iso reppu selässään ja pehmokissu kainalossaan, sekä kiljuessaan innosta, kun huomasi laivan saapuvan satamaan. Itse laivalla tärkeintä tuntui olevan pallomeri, jossa vallitsi viidakon lait, mutta hyvin pikkuihmiset siellä keskenään luovivat. Tällä kertaa olimme valinneet ristelyn Tallink Siljan Baltic Princessillä, koska laivalla vietettiin lasten festareita ja ohjelmaa oli monenlaista. Neiti K tosin viihtyi parhaiten juuri leikkihuoneissa ja pallomerissä, mutta jaksoi seurata keskiviikkona iltapäivällä soittaneen Hevisauruksen keikan melkein kokonaan. Keikalla tunnelma oli todella tiivis ja hikinen, mutta onneksi lapset ovat sen verran solidaarisia, että kaikille riitti tilaa. Myönnettäköön, että Hevisaurusta jaksaa varttuneempikin kuulija kuunnella ja katsella, vaikka onhan dinosaurukset - kerrankin sanan varsinaisessa merkityksessä :D - lavalla vähintääkin hihityttävää seurattavaa.








Laivailun jälkeen jäimme Turkuun vielä pariksi yöksi ja torstaina suunnistimme kohti Naantalia ja Muumimaailmaa. Olemme käyneet muumeilemassa jo aikaisemminkin, mutta nyt neiti K alkaa olla sen ikäinen, että hahmot oikeasti kiinnostavat. Vietimmekin muumien saarella lähes kuusi tuntia, joiden jälkeen etenkin pienempi nainen oli kaikkensa antanut kertoillessaan tarinoitaan hahmoille ja sinkoillessaan ympäriinsä äidin yrittäessä pysyä perässä. Muumimaailma on kertakaikkisen ihana ja hienosti rakennettu paikka ja säidenkin suosiessa päivä oli lähes täydellinen. Jos pikkumimmi olisi vielä malttanut mielensä pienten päikkäreiden verran huilipuistossa lepäillessämme, olisi muumihommien jälkeen piipahdettu etukäteen merkkaamassani Hasta La Pasta-ravintolassa, mutta se jäi ensi kertaan. Muumimaailmassa ja Naantalissa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että sinne varmasti tulee matkattua vielä useampanakin kesänä.












Perjantaina ajelimme hissunkissun takaisin Pohjanmaalle ja mieli on kiitollinen siitä, että saamme pikkumimmin kanssa kokea yhdessä tämän kaltaisia lomia. Kotimaan matkailusta on kuitenkin sanottava sen verran, että riippuen perheen koosta melkein samalla rahalla pääsisi vähän kauemmaskin, jos haluaa, mutta siinä olisi aineksia jo kokonaan omaan postaukseen. Onneksi on airbnb:n kaltaisia palveluita, jotka mahdollistavat edullisemman yöpymisen etenkin, jos reissussa kuluu useampi, kuin yksi yö. Olen muutaman kerran käyttänyt airbnb:tä ja vaikka palvelu on enemmän, kuin kätevä, vierastan silti hieman "toisten nurkissa" majoittumista. Makunsa kullakin ja kieltämättä kuitenkin maksan mieluumin kokonaisen asunnon käytöstä muutamalta yöltä summan, joka saattaa olla esimerkiksi kolmasosa siitä, mitä hotelliin majoittuessa saa pulittaa pienen huoneen käytöstä vastaavalta ajalta. Hotellissa tottakai yleensä sisältyy hintaan myös aamiainen, mutta etenkin lapsen kanssa kahdestaan reissatessa valmiin aamiaspöydän puuttuminen ei haittaa. Millaisia kokemuksia teillä on kotimaan matkailusta ja etenkin majoittumispuolesta?





2 kommenttia:

  1. Heps. Mietin just airnb juttuja kun tuli oleiltua Treella jonkinverran. Toki jälkikäteen vasta... Olis säästänyt pitkän pennin öissä, ehkä? Toki sillä hetkellä potilashotelli oli helppo. Kieltämättä houkuttaa kokeilemaan, koska usein se nukkuminen ei oo se pääasia kun reissaa ja siihen menee suurin osa budjetista:(. Jutellaan kun tavataan :). Tsemppiä töihin, ja kohta se loma taas kolkuttaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaan näköjään vasta vähän jälkijunassa nämä kommentit, pitää yrittää skarpata. :D Joo, kyllä mä olen kokenut sen airbnb:n tosi käteväksi jutuksi, koska tosiaan harvemmin sitä majoituspaikassa tulee liiaksi oleiltua. Tietysti kylpylät ja muut ovat sitten asia erikseen, mutta noin niinkuin peruskaupunkireissuilla. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen juttu, jonka ansiosta kynnys lähteä useammaksi yöksi on matalampi. :) Mutta kiitos samoin, tsemppiä opiskeluun ja kaikkeen muuhunkin ja perheelle terkkuja. <3

      Poista