Kanskikuva

Kanskikuva

maanantai 25. syyskuuta 2017

Pohjalaista vaatimattomuutta - näissä asioissa olen hyvä

Jos viime viikolla kirjoittelin asioista tai piirteistä itsessäni, joita haluaisin muuttaa ja jotka eivät aiheuta "vau, ihanaa"-reaktiota, niin käännetäänpä homma toisinpäin: Positiivisia asioita minussa. Niitä juttuja, mistä juuri minä itse omassa minässäni pidän. Vanha kunnon minäminäminäminä-postaus siis.

 Monestihan sitä löytää ja näkee itsessään - ja kunnon ärsytyspäivän sattuessa myös muissa - ensimmäisenä ne negatiiviset asiat ja itselleen voi olla hankala antaa kiitosta ja tunnustusta asioissa, joissa loppujenlopuksi on aika hyvä, ja jotka ovat ehdottomasti plussa-puolella miinuksen sijaan. Haastankin nyt kaikki listaamaan itsestään vähinään viisi positiivista asiaa ja jemmaamaan listan jonnekkin, mistä sen voi pahan päivän sattuessa kaivaa esille ja toivottavasti todeta, ettei tässä nyt ihan paskoja ollakaan.


Kuva lainattu Power of Positivityn fb-sivuilta


Mä olen hyvä näissä:

- Asioista innostuminen. Kaikki, jotka allekirjoittaneen tuntevat tietävät mikä on jutun juoni ja homman nimi, mutta sanottakoon, että jos innostun jostain asiasta, se on menoa sen jälkeen. On kyseessä sitten uusi asunto, musiikki, ruoka, harrastus, lapsen harrastus, you name it, josta innostun, ei minkäänsortin välimalleja tunneta: Se on on tai off. Tosin iän tuoma viisaus on hieman hiljentänyt tahtia ja saanut harkitsemaan asioita ehkä peräti sen ensimmäinen kerran, joskus jopa kahdesti.
- Kirjoittaminen. En tiedä ovatko muut samaa mieltä, mutta sehän riittää, että itse tietää, hehe. Blogin myötä olen saanut uuden kanavan toteuttaa itseäni, mutta kieltämättä harrastuksesta olisi hienoa saada työ, ja olisi hienoa elättää itsensä kirjoittamisella ja aiheeseen liittyvillä jutuilla.
- Organisoiminen ja järjestäminen. Langat pysyy käsissä hektisilläkin hetkillä, ja vaikka luulen, että suurin osa tästä piirteestä juontaa luonteesta, niin työelämän kokemuksillakin on varmasti merkitystä. Kymmenen vuotta alalla, jossa päivittäin on deadline, eikä työkuormaa varsinaisesti etukäteen voi suunnitella takaa sen, että pienessä kiireessä toimimisesta on tullut peruskauraa. On kyseessä siis työkuvioiden, arjen tai juhlien - tai kaikkien edellämainittujen yhtäaikaa - organisointi, niin tapahtuu kyllä. Että party planner käytettävissänne, mikäli tarvetta esiintyy. :D
- Itsenäisyys. Välillä ehkä liiaksikin asti, mutta helpottaa elämää, jo ihan pelkästään omien korvienkin välissä,  kun tietää selviytyvänsä lähes asian kuin asian edessä. Aina voi pyytää myös apua, tai antaa ammattilaisten hoitaa hommat, kuten esimerkiksi auton korjaamisen, johon en todellakaan alkaa sekaantumaan, ettei käy "ei tässä mitään sähkömiestä tarvita"-tyyppisesti.
- Äiti-hommat. Mietin pitkään lisäänkö tämän listaan, sillä luonnollisesti sillointällöin - välillä useammin, välillä harvemmin - on maailman huonoin äiti-fiilis. Päätin kuitenkin lisätä, sillä vaikka välillä tuleekin notkahduksia, tärkeintä lienee, että ne tiedostaa, tunnistaa ja ehkä seuraavalla kerralla samanlaisen notkahduksen osaa välttää. Ehkä. Ainahan se ei todellakaan niin mene, mutta askel kerrallaan, lapsen kanssa toinen toistaan opettaen. En todellakaan tarkoita, että olen mikään supernanny tai maailman paras kasvattaja, vaan peilaan tässä nyt ainaostaan omaa elämääni ja meidän perhettämme.

Missä te olette hyviä, tai mitkä ovat parhaita ominaisuuksianne? Kaikista varmasti löytyy vähintään viisi positiivista juttua, ovat ne sitten mitä tahansa. Mietintämyssyt päähän ja oman elämän supersankariviitta harteille: Meistä jokainen on paras versio omasta itsestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti