Kanskikuva

Kanskikuva

perjantai 29. syyskuuta 2017

Vinkkejä heräilevän kaamoskoomapeikon tainnuttamiseen

Syyskuun viimeisiä päiviä viedään ja pian lasketellaan lokakuulle. Laitoin merkille, että olen vuosi sitten fiilistellyt suunnilleen näihin aikoinin jo joulua, ja tuskin siihen montaa viikkoa nytkään enää menee, vaikka toistaiseksi siltä onkin vältytty. Tänä vuonna alkusyksyn reissu Alanyan aurinkoon ja muutenkin suhteellisen leuto syyskuu ovat pitäneet fiilikset ja ajatukset pois joulusta. Aikaisemmin ja aikaisemmin pimenevät illat kuitenkin tekevät tehtävänsä, ja olenhan asiaankuuluvasti ripotellut jo niin sisään kuin uloskin valoja luomaan tunnelmaa ja piristämään pimeyttä. Tänään totesin myös ensimmäistä kertaa tänä syksynä, että paljain säärin kulkemisen saa nyt taas toviksi unohtaa, ja kaivaa kaapista myös suloisen lämpöiset ja pehmeät neuleet. Let's face it, myös toimistolle on saapunut syksy ja kynsikkäät saa pian kaivaa esiin myös näppiksen ääressä.


Kuva: Pixabay

Lokakuu ja pimenevät illat ovat ihan tervetulleita, mutta pikkiriikkisen ahdistaa jo valmiiksi aivan kulman takana vaaniva kaamos. Sama asia tuntuu aiheuttavan ahdistusta vuodesta toiseen, mutta tämä taitaa olla sitä sorttia, jolle ei mitään voi, ellei siirry viettämään talviaan leudompaan ilmastoon. Ehdottomasti miettimisen arvoinen juttu muuten. Viikonloppuna kuitenkin hypätään lokakuulle, jonka loppupuolella siintää jälleen Halloween, johon aion tarttua ainakin parin kurpitsalyhdyn ja pumpkin pien verran.




Pienoisen kaamosahdistuksen väijyessä takaraivossa kokosin muutaman asian, joilla moista kiusankappaletta voi lähteä häätämään:

- Kynttilöitä, kynttilöitä ja kynttilöitä, sekä niitä tunnelmavaloja. Toin Turkin tuliaisena ikkunalle ripustettavan lyhdyn - tai ikkunalle sen itse olen ajatellut ripustaa - joka todellakin pääsee oikeuksiinsa pimenevissä illoissa.
- Uudet villasukat ja vaikka kaveriksi uusi, suloisen pehmoinen neule tai neuletakki.
- Kaunis, lämmin viltti, jonka alle on hyvä käpertyä ne uudet villikset jalassa.
- Lasi punkkua, tai vaikka glögiä - onhan joulu jo alle kolmen kuukauden päästä. :D
- Suklaata; auttaa aina ja kaikkeen, paitsi laihtumaan.
- Lempparileffa -tai tv-sarjamaraton netfilixistä. Itse aloitin viime viikolla noin miljoonannen kerran kahlaamaan Sinkkuelämää-boksia erään blogikirjoituksen innoittamana.
- Leipokaa tai paistakaa vaikka lättyjä yhdessä perheen kanssa. Etenkin näin perjantaina lättyjenpaistokekkerit on hyvä tapa aloittaa viikonloppu yhdessä, ja jos on oikein onnekas voi lättyjä jäädä vaikka seuraavan aamun aamiaisellekin.
- Kunnon aamiainen. Joskus jopa viikollakin voisi panostaa vähän enemmän, kuin sen aamusmoothien verran, mutta etenkin viikonloppuisin kiireetön ja pitkänkaavan mukaan nautittu aamiainen on kuin pieni pala taivasta.
- Kävelylenkki raikkaassa syyssäässä. Ainakin Pohjanmaalla on sumu kietonut maiseman syleilyynsä jo alkuillasta, joten on ollut mahtavaa käydä ihailemassa suimuista lakeutta, haistelemassa syysilmaa ja haukkaamassa happea.
- Kunnon treeni. Tämä auttaa aina ja kaikkeen; myös siihen, mihin suklaa ei.
- Jos loma -ja pankkisaldo on kohdillaan, niin paras tapa torjua pimeydestä huikkivaa kaamoskoomaa lienee matka lämpimään: Sinivalkoiset - tai minkä väriset tahansa - siivet alle ja aurinkoon!

Miten te torjutte mahdollista kaamoskoomapeikkoa ja olisiko se mahdollista eksyttää kokonaan?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti