Kanskikuva

Kanskikuva

torstai 22. maaliskuuta 2018

Kolmossynttärit Frozen-teemalla

Neiti K:n kolmossynttäreitä vietettiin reilu kuukausi sitten ja teema oli mikäs muukaan, kuin Frozen. Tai "Plousen", kuten kolmeveeni sanoo. Anna, Elsa, Olof ja Kristoff ovat seikkailleet meillä aika ahkeraan nyt viime kesästä lähtien, ja ikuisena Disneyn klassikkoleffojen fanina en pidä asiaa ollenkaan pahana. Viime aikoina on repertuaaria laajennettu Frozenista ja Lumikista Tuhkimoon, Pieneen Merenneitoon ja Aladdiniin, joista kaksi viimeksi mainittua ovat allekirjoittaneen ikisuosikkeja, löytyypä Ariel-neito tatuointina ihostanikin. Leffat taitavat olla kaikki 7-vuoden ikärajalla varustettuja, mutta kiitos nykyteknologian liian jännittävät kohtaukset on helppo skipata ja nauttia ainoastaan myös pienemmille silmille sopivasta matskusta.

Neiti K esitti ennen synttäreitään - joista oli puhuttu suunnilleen joulusta saakkaa - toiveen jäätelökakusta, joten ei muuta, kuin tuumasta toimeen. Itse en jäätelökakkua alkanut alusta asti tekemään, vaan turvauduin pakastealtaiden tarjontaan, joka oli ihan tarpeeksi nonparelleilla, Kristoff-hahmolla ja koristelluilla jäätelötötterövohveleilla tuunattuna. Jäätelökakun lisäksi oli tottakai myös perinteinen täytekakku "Elsan värisellä" sokerimassalla päällystettynä. Koko komeuden kruunasi kakun päälle sovitettu Elsa-hahmo, syötävät lumihiutalekoristeet, sekä muutama hopeanvärinen nonparellihelmi, ja lumeksi ripoteltu tomusokeri, joka todellisuudessa oli ripoteltu kakun pinnalle peittämään leipurin vajavaiset taidot sokerimassan kanssa askartelun suhteen. Öhöm. Ehkä vielä joskus.
Perinteiset mokkapalat kuuluivat tottakai myös synttäripöytään, ja leikkasin ne sydämenmuotoisella piparkakkumuotilla annospaloiksi, sekä koristelin valkoisilla, sinisillä ja hopeisilla nonparellihelmillä. Kinkkupiirakkaan en keksinyt sen kummampaa teemaan sopivaa väritystä, mutta tarjolla olleet rockyroadit, sekä valkosuklaakeksit koristelin turkoosiksi värjätyllä valkosuklaalla. Kyytipojaksi vielä valkoisia ja turkooseja vaahtokarkkeja, niin tarjoilu oli valmis. Synttärit vol kakkosille tyydyin täytekakun sijaan pyöräyttämään jäätelökakun kaveriksi mudcaken, joka oli todella muddy, mutta parempi överit, kuin vajarit, vai mitä. :D
Kolmossynttärit vietettiin aika pienellä porukalla, mutta ehkä ensi vuonna toisin. Pääasia kuitenkin oli, että synttärityttö tykkäsi ja oli onnellinen. Lahjatkin näyttivät olleen mieluisia ja ovat kovassa käytössä aurinkolaseja myöten, joiden sesonki saisi kunnolla jo alkaa. Oli ihana seurata lapsen riemua ja täpinän määrää, kun synttäriaamu koitti. Erityisesti Elsa-kakulle neiti huokaili ihastuneena, vaikka muuten tarjoiluista kiinnosti lähinnä jäätelö ja valkosuklaakeksit. Kuvia räppäisin pari hassua, jotka nekin vähän sinne päin, mutta aina ei ehdi, kun keskittyy olennaiseen.

Tähän loppuun pitää asiaankuuluvasti vielä taivastella ajan kulumista, sillä neljä vuotta sitten minulla ei ollut aavistustakaan tuosta pienestä ja pippurisesta naisesta, jonka elämääni noin vuotta myöhemmin sain. Parhaat asiat tapahtuvat yllättäen. Kivaa torstaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti