Kanskikuva

Kanskikuva

tiistai 28. elokuuta 2018

(Laiskan kokin) Syksyinen bravuurijälkkäri: Omenakaurapaistos

Nyt on ihan maailman paras aika hamstrata kotimaista omppua! Säilöä niitä paloina pakkaseen smoothieaineksiksi, surauttaa hilloksi vaikkapa inkiväärillä maustettuna, tai pyöräyttää syksyinen klassikkojälkkäri; omenakaurapaistos. Omenakaurapaistoksen yhteydessä ei oikeastaan voi edes puhua leipomisesta, joten kokemattominkin kotikokki uskaltaa toimeen ryhtyä. Vaniljakastiketta -tai jäätelöä kyytipojaksi ja koko komeus on valmiina nautittavaksi. Try and enjoy! PS: Parasta lämpimänä, ainakin allekirjoittaneen mielestä.






Omenakaurapaistos

noin 7 keskikokoista omenaa
kanelia maun mukaan (1-2 tl)
100g voita tai margariinia
1 dl fariinikokeria, myös tavallinen käy
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja

* kuumenna uuni 200 asteeseen
* pese/kuori omenat ja paloittele ne
* voitele vuoka ja leveitä omenanpalat sinne
* ripottele omppujen päälle kanelia ja sekoittele kevyesti
* sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri
* levitä seos omenanpalojoen päälle
* paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia

Vinkki: Jos haluat päivittää kasariherkun superfood-versioksi, vaihda voi tai margariini kookosöljyyn, ja sokeri hunajaan. Lisäksi paistokseen voi lisätä maun mukaan vaikkapa saksan -tai hasselpähkinärouhetta, kuivattuja karpaloita, tai granaattiomenaa. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti