Kanskikuva

Kanskikuva

torstai 27. syyskuuta 2018

Gulassikeitto pelastaa, vaikka ulkona riehuisi Mauri tai Kuisma (tai Vesa)

Viime lauantaiksi povattu Mauri-myrsky jäi ainakin manner-Pohjanmaalla aika vaisuksi hönkäilyksi, mutta eilen alkanut Kuisma -, Vesa -tai mikälie myräkkä puhalsi näilläkin hoodeilla jo kohtuullisen voimakkaasti. Katot vain kolisi ja nurkat naksui, mutta nyt näyttää ulkona paistelevan iloisesti jo aurinko. Riehuu ulkona kuka tahansa, ihana gulassikeitto lämmittää ja let's face it; hyvä ruoka, parempi mieli. En ole varmaan ikinä aikaisemmin gulassikeittoa itse tehnyt, mutta koska kotirintamalta sitä toivottiin, niin here comes. Ohjeen nappasin jälleen myTaste-sovelluksen kautta ja alkuperäinen resepti löytyy siis täältä.


Meillä keitto katosi niin nopsasti parempiin, ettei ehtinyt kuviin ollenkaan, joten kuva lainattu pixabaysta. Oma gulassikeittoni oli himppusen vaaleampaa ja kermaisemman väristä, koska smetana <3



Gulassikeitto

1 sipuli suikaleina
noin 500g naudanlihaa suikaleina
1-2 rkl voita
8 perunaa suikaleina
1l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattipyrettä
1,5 tl oreganoa
ripaus mustapippuria
tujaus tabascoa
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa tarvittaessa
1 punainen paprika suikaloituna
120g smetanaa

  • ruskista sipulit ja lihasuikaleet kevyesti voissa
  • lisää perunasuikaleet, vesi, lihaliemikuutiot, mausteet ja paprikasuikaleet
  • keitä, kunnes perunat ovat kypsiä
  • lisää smetana ja anna kiehahtaa
  • koristele persiljalla ja tarjoa!

Itse tykästyin tähän ikihyviksi ja meidän keittiössämme varmasti tullaan tätä valmistamaan jatkossakin. Hmm, jostain syystä alkoi tekemään nyt mahdottomasti mieli karjalanpaistia, joten ehkä se joutaa ensi viikon kokkauslistalle. Tässä jokatapauksessa tarttumisen arvoinen vinkki viilenevien syyspäivien kokkailuihin.

Ja hei, huomenna on taas jo perjantai!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti