Kanskikuva

Kanskikuva

sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Tuikitavallinen, mutta parhaista parhain kinkkupiirakka

Siitä on kuulkaa tovi, jos toinenkin, kun Pikkuponeissa on jaettu minkään sortin ruokaohjeita. Nyt sellainen kuitenkin olisi luvassa, viikonlopun kunniaksi. Tykkään viikonloppuna kokata jotain sellaista, jota ei arkisin tule tehtyä, ja joka ei ehkä mitään terveysruokastandardeja täytä. Tänä viikonloppuna perjantain kunniaksi uuniin sukelsi kinkku-paprikapiirakka; helppoa ja hyvää. Vielä helpompaa ja pikaisempaa, jos pohjan ostaa suoraan pakastealtaasta, mutta olen siinä mielessä vähän nyrjähtänyt, että luonto ei vaan anna periksi olla tekemättä pohjaa itse. Valmispohjissa ei ole mitään pahaa, mutta tämä nyt vaan on niitä omia omituisuuksiani, liekö lapsuudenkodista perittyä. :D

Ohjeen voi tuunata oman maun mukaiseksi, ja täytteiksi taipuu varmasti niin tonnikala, nyhtökaura, härkis, kuin jauhelihakin, unohtamatta fetajuustoa, aurajuustoa, herkkusieniä, sipulia ja muita ihanuuksia. Ihan mikä sattuu kulloinkin maistumaan tai mikä menee parhaiten omaan ruokafilosofiaan. Ohjeen olen bongannut myTaste-sovelluksen kautta, ja on alunperin julkaistu täällä.


Kuva: Pixabay


Kinkku-paprikapiirakka

Pohja

2 dl vehnäjauhoja
75g voita huoneen lämpöisenä
1/2 tl leivinjauhetta
1 iso kananmuna

Täyte

250g palvikinkkurouhetta
1 punainen suippopaprika kuutioina
juustoraastetta
2 dl kaurakermaa, makuna sipuli
2 kananmunaa
ripaus suolaa, valkopippuria ja savupaprikajauhetta

Tee ensin pohja: Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot + leivinjauhe ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan, halkaisija noin 24 cm. Nosta myös reunat.

Levitä kinkkurouhe ja paprikakuutiot raa'alle pohjalle ja ripottele juustoraaste päälle. Sekoita kaurakerma, kananmunat ja mausteet keskenään seokseksi ja kaada vuokaan koko komeuden päälle. Tasoita paistinlastalla pinta. 

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa uunista riippuen 25-35min, tai niin kauan, että pinta on kauniin vaaleanruskea. Anna piirakan vetäytyä ja jäähtyä puolisen tuntia, tarjoile sellaisenaan tai salaatin kanssa. 

Tuplaamalla ohjeen saat uunipellillisen piirakkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti