Kanskikuva

Kanskikuva

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Elämää kaksveen kanssa

Havahduin eräänä aamuna siihen, miten "helppoa" elämä nykyään pienen naiseni kanssa onkaan. Pitäisi kaiketi sanoa "helpompaa", kuin esimerkiksi vuosi sitten, sillä ihan iisipiisiä ja lastenleikkiä se nyt tuskin yhdelläkään lapsiperheellä on. Tajusin kuitenkin, että arkemme soljuu nykyään eteenpäin suhteellisen kivuttomasti, kun suurin uhma on ainakin toviksi tauonnut. Tyyppi touhuaa omiaan ja nauttii suunnattomasti, kun teemme yhdessä asioita; ovat ne sitten arkisia juttuja, kuten pyykkien kuivumaan laittaminen, tai jotain kivaa ja odotettua, johon yleensä viikonloppuisin on aikaa. Pääasia on, että teemme yhdessä.

Neiti K puhua pulputtaa aamusta alkaen, kun saa silmänsä auki ja olen neidin puheen kehityksestä äärettömän kiitollinen: Elämä on helpompaa, kun toinen osaa sanoa mitä haluaa, mikä vaivaa, tai muuten vaan mitä on mielessä, unohtamatta niitä uskomattomia juttuja, joita häntyyppi nyt jo kertoilee. And it only gets better, olettaisin. Myös laulaminen on lähellä Neiti K:n sydäntä ja usein esimerkiksi automatkoilla meillä harrastetaankin yhteislaulua, samoin iltaisin monesti jammaillaan ennen iltapuurohommia.
Täyttä työviikkoa olen tehnyt nyt reilun kolme kuukautta ja muutos on mennyt suhteellisen kivuttomasti. Näin kesän kynnyksellä olen kuitenkin alkanut kaipaamaan ihania kolmen päivän viikonloppuja, sillä parin päivän vapaat ovat hujauksessa ohi, etenkin jos molemmille päiville löytyy kalenterin täytettä. Pikkumimmi kuitenkin viihtyy hoidossa hyvin, joten se vähän helpottaa äidinkin tuskaa. Onhan kulman takana myös helatorstai, juhannus ja kesälomat, joten ehtii tässä pidemmistäkin vapaista yhdessä nauttia. Kannustan jälleen kuitenkin kaikkia kynnelle kykeneviä käyttämään hyväkseen lyhennetyn työviikon mahdollisuuden, sillä se todellakin parantaa elämänlaatua ja saa viikonloput tuntumaan pieneltä lomalta. Antaahan se myös enemmän liikkumavaraa esimerkiksi kesän reissuja ja touhuja ajatellen, vaikka toisaalta "ylimääräiset" vapaat ovat aina omasta kukkarosta pois. Kannattaa kuitenkin punnita asiaa, sillä hyödyt ovat sen arvoisia! Aikaisempi postaukseni aiheesta löytyy täältä.

Kaikenkaikkiaan asiat tuntuvat olevan tällä hetkellä mallillaan ja elämä Neiti K:n kanssa on niin leppoisaa, kuin se parivuotiaan kanssa on mahdollista. Hyväntuulinen lapsi tarkoittaa hyväntuulista äitiä ja toisinpäin. (Kuuma) kesä 2017 saisi tämän kokoonpanon puolesta alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti