Kanskikuva

Kanskikuva

torstai 29. syyskuuta 2016

Halloween-hommia

Heräsin tällä viikolla tajuamaan, että niin tosiaan, viikonloppunahan alkaa jo lokakuu! Aikaisemmin lokakuu oli jollain tapaa tympeä "välikuukausi" alkusyksyn ja joulutohinan välillä, mutta viime vuosina olen tykästynyt myös lokakuuhun, eikä vähiten kuun lopulla häämöttävän halloweenin ansiosta. Meillä koti-Suomessahan halloweenia tavataan juhlistaa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna, johon osuu myös pyhäinpäivä, kun taas Jenkeissä juhlitaan aina 31. lokakuuta huolimatta siitä mille viikonpäivälle se osuu.
En välttämättä - jotkut voisi sanoa, että en TODELLAKAAN :D - ole halloweenin perään asiaankuuluvan pukeutumisen ja maskeeraamisen takia, vaan kaikki kiva kausihömpötys on mun juttuni. Kotia on kiva koristella teeman mukaisesti, joskin siinäkin olen tooooooodella maltillinen ainakin vielä toistaiseksi, kun jälkikasvu ei niin noiden hommien päälle vielä ymmärrä. Kurpitsat on kuitenkin hommattava ja kaiverrettava lyhdyiksi, ja vaikka se on vihoviimeistä hommaa, niin lopputulos on sen arvoista. Plus samalla vaivalla saa värkit erimerkiksi kurpitsapiirakkaan ja jos onnistuu paahtamaan siemenet sopivan rouheiksi, on niistäkin iloa vaikkapa salaattien päällä tai myslin seassa. Naaaaaams.

Mr. Pumpkinpie


Halloween katkaisee sopivasti vuoden pimeintä aikaa ja on mielestäni kiva lisä kalenterivuoden juhliin. Perinteisestihän meillä pohjolassa on tavattu pukeutua naamiaisasuihin myös vappuna, kevään korvalla, mutta kuka sanoo, ettei sitä voisi tehdä pariin otteeseen vuodessa. Meidän perheen kalenteriin varmasti tullaan merkkaamaan halloween jatkossakin, ja sormet jo syyhyää päästä muutaman vuoden päästä järjestämään pikkumurulle ja hänen ystävilleen halloween-kemuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti