Kanskikuva

Kanskikuva

perjantai 20. heinäkuuta 2018

Laiska (kesä)kokki: Grillattua kanaa, haydaria ja fetasalaattia

It's laiskan kokin kesäkeittiö-time! Tällä viikolla ollaan suomalaisen kesän perusasian, grillin, äärellä. Allekirjoittaneen kotoahan ei tällä hetkellä grilliä löydy - mikä vääryys - mutta ehkä taas ensi kesänä. Onneksi voi aina tuppautua esimerkiksi mummolaan, tai ystävien luo grillaamaan :D, tai tyytyä paistamaan kanat pannulla, mikä ei kyllä mielestäni millään mittapuulla vedä vertoja grillatuille tovereilleen, mutta jos täytyy, niin täytyy. 

Asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, haydar on turkkilainen, jogurttipohjainen meze, jota kai voisi jonkin sortin dipiksikin kutsua. Haydar on tzatsikin sukulainen, mutta yleensä turkissa siihen ei tzatzikista eroten lisätä kurkkua. Haydar maustetaan valkosipulilla, sitruunalla ja maun mukaan mintulla, tillillä, ruohosipulilla, tai millä tahansa omaan makuun sopivalla yrtillä. Itse pidän ruohosipulista, sekä kevätsipulista, mutta periaatteessa vain taivas on rajana.


Kuva: Pixabay



Haydar

300-400g turkkilaista jogurttia
valkosipulia maun mukaan (esim vajaa puolikas yksikyntisestä valkosipulista)
suolaa
sitruunapippuria
sitruunamehua
ruohosipulia tai kevätsipulia
tilkka hunajaa

Murskaa valkosipuli ja hienonna ruohosipuli/kevätsipuli, tai mitä yrttejä tahdotkaan käyttää. Sekoita keskenään kaikki aineet, maistele välillä. En osaa sanoa miten paljon mitäkin kannattaa laitaa, koska sekoittelen aineet tunteella, ja muutenkin kaikki tykkää vähän eri mauista. Ihan siis omalla mutu-tuntumalla kannattaa edetä. Vinkki: Haydariin voi dipata mitä vaan keksii, ja toimii myös kastikkeena esimerkiksi uusielle perunoille. 


Fetasalaatti

1 pussi/ruukku jääsalaattia
1 ruukku lollorossoa tai lehtisalaattia
2/3 kurkku
Pieni rasia kirsikkatomaatteja
fetajuustoa öljyssä, esim apetinan feta+aurinkokuivattu tomaatti

Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet, revi tai leikkaa pienemmäksi. Pilko kurkku ja puolita tomaatit. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada päälle feta-aurinkokuivattutomaatti-öljy-hässäkkä ja pyöräytä vielä kerran kaikki sekaisin. Avot!

Grillaa broilerin filepihvit, esimerkiksi 1 kg broilerin (hunajamarinoituja) filepihvejä on oma lempparini, tai paista pannulla kookosöljyssä pakkauksen ohjeen mukaan.

Kokoa kaikkia edellämainittuja lautaselle and enjoy! Ruokajuomaksi esimerkiksi jäävesi muutamalla sitruunamehutipalla maustettuna. Nam!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti