Kanskikuva

Kanskikuva

keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Laiskan kokin kesä-snäksi

On ilimoja pidellyt! Lämpäaalto hellii Suomea ja mittari näyttää lähestulkoon välimerellisiä kesälukemia. Tällaisilla keleillä sitä arvostaisi ilmalämpöpumppua, että kotona sisällä lämpötila olisi lähempänä pariakymppiä, kuin kolmeakymppiä, mutta näillä mennään. Ehkä seuraavassa kodissa sitten. En missään nimessä kuitenkaan moiti, vaan kannustan kaikkia jättämään kotihommat rästiin ja lähtemään ulos nauttimaan kesästä! Perheelle kuitenkin pitää saada evästä pöytään, satoi tai paistoi, ja grillaaminen on perisuomalaiseen tapaan aina erittän jees vaihtoehto. Jos grillatut pöperöt eivät kuitekaan maita, tässä helppo, nopea ja hyvä välipala-ohje kesäkeleillekin. Enjoy!



Laiskan kokin esillepano oli tällä kertaa hieman köyhän näköistä, mutta onneksi ei vaikuta rahkan makuun :D



Laiskan kokin mustikka(tai mansikka tai vadelma, you name it)rahka

300-400g mustikoita, mansikoita, tai muita marjoja, joita nyt on saatavilla iiiihanan tuoreina
kolme purkkia (n.600g) pehmeää maitorahkaa
2,5 dl flora vispiä
3-5 tl sokeria/vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
(sitruunan kuorta raastettuna)

Tai 

300-400g marjoja
kolme purkkia pehmeää maitorahkaa
hunajaa maun mukaan ja/tai 1-2 banaania 
1 tl sitruunamehua
(sitruunan kuorta raastettuna)

Vaahdota flora vispi, lisää joukoon maitorahka, marjat ja sokeri, sekä mausta sitruunamehulla. Jos intoa, aikaa ja halua riittää, koristele raastetulla sitruunankuorella. Jos haluat kevyemmän ja terveellisemmän version, jätä flora vispi ja sokeri pois. Makeutta hunajalla ja/tai blenderissä maitorahkan kanssa soseutetulla banaanilla. Banaanin soseuttamiseen riitä noin ruokalusikallinen maitorahkaa. Parasta jääkaappikylmänä, mutta menee myös huoneenlämpöisenä, mikäli ei jääkaappiin asti ehdi. 

Herkullista ja lämmintä keskiviikkoiltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti