Kanskikuva

Kanskikuva

keskiviikko 10. elokuuta 2016

“good friends are like stars you don't always see them but you know they are there.” -Christy Evans

Viime viikonloppuinen laatuaika shakeiden ystävieni kanssa sai allekirjoittaneen sen verran herkistymään, että nyt on tulossa ystis-postaus. Olen viime aikoinen miettinyt useaankin otteeseen ystävyyttä. Miten ystävyys ja siihen suhtautuminen on muuttunut tai pysynyt ennallaan, vähän ystävyyssuhteesta riippuen. En ole niitä ihmisiä, jotka pystyvät peittämään, jos elämässä myrskyää tai jos vastaavasti kaikki on yhtä vaalenpunaista vaahtokarkkia. Sen näkee kyllä naamasta suunnilleen kilometrin päähän mistä päin tuulee. Niin tai näin, siitä saavat (valitettavasti) osansa myös ystävät, mikä tietysti vähän niinkuin kuuluu asiaan. Vastaavasti pyrin olemaan saatavilla, jos jollain ystävistäni elämä tihkoo, on (liian?) tyyntä tai pikkuponit ja yksisarviset lentelevät.


Toisia ystävyyssuhteita lapsellistuminen on muuttanut, useampia kuitenkaan ei. Aikaa tietysti on vähemmän ja välillä arki painaa, mutta niinhän se tahtoo olla vähän jokaisella nykyään, elämäntilanteesta riippumatta. Koen olevani edelleen sama tyyppi, kuin ennen äiti-hommia, mutta huomaan arvostavani entistä enemmän suoraa puhetta ja draamavapaita ystävyyssuhteita. Sama pätee toki elämässä muutenkin: Jos ahdistaa, tai jokin asia ei miellytä, niin ei muuta kuin kissi pöydälle.


Olen siinä onnellisessa asemassa, että ystäviksi kustuttavia ihmisiä on monia ja tässä, öhöm, vuosien saatossa - tiedän, kuulostan todella retrolta :D - olen huomannut, että kummasti ne lapsuuden ystävyyssuhteet ja siskoystävät kulkevat mukana vuodesta ja elämäntilanteesta toiseen. Ei välttämättä tarvita jatkuvaa yhteydenpitoa, vaan annetaan toisten elämille ja asioille tilaa, mutta tehdään kuitenkin tiettäväksi, että täällä ollaan, mikäli tilanne tulee. Toinen saa rauhassa keventää mieltään jos tarve vaatii, eikä jäädä odottamaan vastapalvelusta. Ymmärretään, että aina ei elämässä rahkeet riitä joka hetkellä kaikkeen - ei välttämättä edes siihen, että jaksaa olla mallikelpoinen ystävä.

Iso kiitos siis kaikille ystävilleni, tiedätte keitä olette. Rakkauttaaaaa! <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti