Kanskikuva

Kanskikuva

sunnuntai 13. elokuuta 2017

1700-luvun markkinahumua ja lomafiilistä

Vaikuttaa siltä, että allekirjoittanut on ollut enemmän tai vähemmä lomafiiliksissä pitkin kesää. Aina, kun aurinko näyttäytyy ja lämpötila kohoaa pariinkymppiin niin jaksaa hymyilytyttää ja hommat tuntuu jotenkin kevyemmältä. Olen tänä kesänä lähtenyt aina ulos - siis kirjaimellisesti ulos ja pois toimistosta - lounaalle, kun vain kelien puolesta ollut mahdollista ja kattanut kotonakin päivällisen terassille moneen kertaan. Pikkumimmikin rakastaa syödä terassilla ja muutenkin ulkotiloissa, ja mikäs sen helpompi lomafiiliksen luoja, kuin terassille katettu ruoka. Näin sateisena sunnuntaina voikin hykerrellä sitten tyytyväisenä, että ottaa auringosta ilon irti silloin, kun se paistaa.

Tänä viikonloppuna - ainakin perjantaina ja lauantaina - on kesä hellinyt taas sen verran, että uskaltauduimme uimaan: Neiti K, en todellakaan minä, joka ei vuosikausiin ole Suomen vesistöissä uinut. Vilukissa mikä vilukissa, ja tottapuhuen en koe minkäänlaista halua pulahtaa luonnonvesiin. Kai minussa sitten on ripaus kermaper**en vikaa siinä kohdin. :D




Tämän vuoden Isossakyrössä järjestettäviä 1700-luvun markkoinoitakin suosi säät ainakin parin ensimmäisen päivän osalta toisin, kuin vuosi sitten. Vuosi sitte tuli vettä taivaan täydeltä muistaakseni koko markkinaviikonlopun ja oli kaikinpuolin syksyinen meinkinki, mutta onneksi nyt vettä ei tullut koko kolmea päivää. Markkinoilla olisi ollut vaikka ja mitä nähtävää ja shoppailtavaa, mutta pikkumimmin ollessa mukana oli viisainta vain tyytyä katselemaan ympärilleen ja ihailemaan mitä kaikkea onkaan tarjolla. 1700-luvun markkinoilla ei (onneksi) perinteinen markkinaroina hypi silmille, vaan kaikki on enemmän tai vähemmä käsityönä valmistettua, makeisia myöten. Metrilakukojua ei tähyilystä huolimatta löytynyt, mikä kieltämättä oli pienoinen pettymys. :D Suosittelen ehdottomasti kaikkia vierailemaan näillä markkinoilla ja lähtemään vaikka vähän kauempaakin; se kannattaa kyllä. Markkinat ovat toteutettu hienosti ja kaikkeen on pukeutumista myöten panostettu. Isosti peukkuja ja plussia näille kyläkinkereille!




Pian saa kaivaa aamukammankin jälleen esiin ja alkaa laskemaan päiviä lomaan ja aurinkoon lähtöön. Ei huonompi fiilis lopetella tätä viikoa ja aloittaa uutta. Life is good. :) Rakkautttttaaaaaaaaaaaaa ja kivaa elokuista sunnuntaita jokahittelle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti