Kanskikuva

Kanskikuva

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Eurooppalainen ruokatori Vaasassa 11.-17.7.

Nam. Nam, nam, nam. Siinäpä lyhyesti ja ytimekkäästi se, mikä itselle pomppasi ensimmäisenä mieleen, kun viikon alussa luin somesta, että eurooppalainen ruokatori on jälleen saapunut Vaasaan. Viime vuonna kävi niin hassusti, että en päässyt ruokatorin tarjonnasta nauttimaan muuten, kuin silmillä syöden imetysdieetin (lue kaikettoman) takia, mutta tänä vuonna otettiin vahinko takaisin.

Suunnistin suurin odotuksin kävelykadulle, jossa tori sijaitsi, mutta valitettavasti tarjonta ei ollut lähelläkään sitä, mitä vuosi sitten. ..tai sitten vuosi sitten tuntui vaan, että jokapuolella oli kaikkea hyväskää, kun juuri mikään ei ollut itselle sallittua. Suolaisia herkkuja ei tänä vuonna juurikaan tarjolla ollut ja muutenkin "kojuja" oli muutama hassu. Ehkä loppuviikon väsymys oli alkanut painamaan ja osa myyjistä jo kenties nostanut kytkintä? Onko joku käynyt Vaasan eurooppalaisella ruokatorilla aikasemmin tällä viikolla ja mikä fiilis on jäänyt?


Oli tarjonta niukkaa tai ei, niin tokihan herkkusuu aina suklaakojun löytää, koska #suklaaonsuklaaonsuklaa. Yllä pieni kollaasi suklaaherkuista, joiden kohdalla joudun nöyrtymään ja kiikuttamaan kotiin maistiaisia.

Turkkilaisen ja kreikkalaisen ruoan puolestapuhujana kaipailin ruokatorille myös noiden etelä-eurooppalaisten keittiöiden herkkuja: Baklavaa, börekiä, gözlemeä, viininlehtikäryleitä, tzatzikia.. Täytynee huomenna kurvata kauppaan, antautua kodinhengetärkohtaukselle ja pyöräyttää etelä-eurooppalaisia herkkuja pohjanmaan tyyliin.

Hyvää viikonloppua jokahittelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti